Nyheter

Årets Mälardarling 2013

Utmärkelsen Årets Mälardarling 2013 tilldelades nykvarnsbon Lennart Hansson för hans webbplats Mälardalen.net, där han sprider upptäckarglädje och tipsar alla nyfikna om unika resmål runt om i vår vidsträckta region. Utmärkelsen delades ut under årets Mälarting i Uppsala.

- Jag vill att Mälardalen.net ska tjäna som ett uppslagsverk för hela regionen och hjälpa kommunerna och 2 000 företagare inom upplevelsenäringen att samverka för att fortsätta locka miljontals besökare varje år, förklarar han sin drivkraft bakom det ideella arbetet, säger Årets Mälardarling Lennart Hansson.

Om man googlar på boende, mat, aktiviterer och upplevelser i Mälardalen kommer Mälardalen.net oftast på första plats. Detsamma om någon vill veta något mera precist, som var det finns en lokalproducerad tomat, en gästbrygga eller en blommande backsippa.

- Jag tror på människans fria vilja. Här gäller snabbast möjliga förflyttning till svar på den fråga som ställts. Företagen inom besöksnäringen ansvarar själva för att den egna hemsidan är byggd så att den attraherar besökaren, förklarar Lennart Hansson.

Juryns motivering:
Årets Mälardarling 2013 har en passion för upplevelser i Mälardalen. Driven av engagemanget hos en riktig eldsjäl sprider han upptäckarglädje och tipsar alla nyfikna om unika resmål runt om i vår vidsträckta region. I all sin enkelhet har Nykvarnsbon Lennart Hansson genom sin portal Mälardalen.net skapat en värdefull faktabank på den storregionala upplevelsekartan.

FAKTA: Årets Mälardarling

Delas ut till en person eller organisation som på ett eller annat sätt bidragit till att utveckla Stockholm-Mälarregionen.