Lediga jobb

Här publicerar vi lediga tjänster och praktikplatser.

Driven och kommunikativ processledare för regional utveckling

Vill du jobba med storregional utveckling, samverkan och opinionsbildning i Stockholm-Mälarregionen? Mälardalsrådet söker en driven, samhällsengagerad och kommunikativ processledare.

Uppdraget som processledare syftar till att driva och koordinera arbete mot gemensamma mål och prioriteringar i Stockholm-Mälarregionen, samt bedriva opinionsbildning för gemensamma ställningstaganden. Våra fokusområden är infrastruktur och transporter, kunskaps- och kompetensförsörjning, maritima frågor samt internationella jämförelser. Tjänsten har ett särskilt fokus på innovationsfrämjande i offentlig sektor, men du arbetar även med andra regionala utvecklingsfrågor.

Du ansvarar för att driva processer och projekt framåt i samverkan med aktörer från politik, näringsliv och akademi. Du omvärldsbevakar, analyserar, koordinerar möten och kommunicerar frågor. Aktiviteterna ska skapa nytta för våra medlemmar och bidra till att öka kunskaper om storregionala utmaningar och behov.

Vi söker dig som

  • kan arbeta strategiskt för att driva och utveckla processer, både självständigt och i team
  • är bra på att kommunicera, planera kommunikationsinsatser och använda sociala kommunikationskanaler
  • har en god analytisk och administrativ förmåga
  • är utåtriktad, prestigelös samt bra på att skapa relationer och vidareutveckla nätverk
  • har en akademisk utbildning, troligen med inriktning mot samhällskunskap
  • kan uttrycka dig väl i både tal och skrift
  • har erfarenhet av politik, medlemsstyrda organisationer eller samverkande samhällsaktörer

Du är genuint intresserad av att utveckla Stockholm-Mälarregionen och har lätt för att se samarbetsmöjligheter mellan olika parter. Du har förmågan att ta initiativ och aktivt söka lösningar för olika arbetsuppgifter.

Då Mälardalsrådets verksamhet handlar om samverkan, är det av största vikt att du är kommunikativ och förtroendeingivande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, främst att du är ansvarsfull, prestigelös och har lätt för att knyta kontakter. Erfarenheter och kunskaper från det politiska systemet på kommunal och regional nivå är meriterande, samt erfarenheter av att arbeta med innovationsfrämjande.

Vi är ett litet team på sex personer som arbetar tillsammans mot gemensamma mål i större och mindre projekt.

Tjänsten är heltid med tillträde snarast och är placerad centralt i Stockholm. Vi tillämpar provanställning.

Vi erbjuder en roll med intressanta och utvecklande arbetsuppgifter med goda möjligheter till kompetensutveckling och tillgång till ett brett nätverk.

Välkommen med din ansökan snarast, men senast den 29 december!

Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev och CV snarast. Ansökningar behandlas löpande. Har du frågor kring tjänsten, kontakta generalsekreterare Maria Nimvik Stern, 070-548 13 02. Ansökan skickas till maria.nimvikstern@malardalsradet.se Mer information om Mälardalsrådet finns på www.malardalsradet.se

Vi tackar nej till försäljning av alla slags rekryteringstjänster.

Mälardalsrådet är samverkansorganisationen för kommunerna och landstingen/regionerna i Stockholm-Mälarregionen. Vårt uppdrag är att vara ett forum för samverkan i strategiska frågor för regionens utveckling. Vi arbetar för en internationellt konkurrenskraftig och hållbar storstadsregion som är attraktiv att leva och verka i. Mälardalsrådet är mötesplatsen för politik, näringsliv och akademi.