Nyheter

Samarbete ger konkret resultat – En Bättre Matchning presenterar systembild

Våren kom och gick lika fort igen, och vi är glada att vi fick tillbringa ett par dagar av den på Mälartinget i Uppsala i ert sällskap! Den 17–18 maj samlades vi, närmare 300 politiker, beslutsfattare och andra mälardarlingar på Mälartinget för att diskutera kompetensförsörjningen i Stockholm-Mälardalen.

Kompetensbristen är en brännhet fråga, inte minst i vår region. Därför samlar Mälardalsrådet sju län under namnet En Bättre Matchning. Inom samarbetet har vi tagit fram en systembild som ger en gemensam bild av nuläget kring matchningen av eftergymnasial kompetens i Stockholm-Mälarregionen.

Ni fick ett litet smakprov av systembilden i och med vår presentation på Mälartinget. Vi kan glädjande meddela att vi presenterar rapporten i sin helhet på Mälardalsrådets seminarium i Almedalen den 4 juli.

Vi hoppas att du som är i Visby under Almedalsveckan kommer till Mälardalsrådets paviljong mitt emot Mellangatan 19 för att ta del av rapporten och diskutera frågorna vidare.

Vi ser fram emot intressanta seminarier och spännande möten under årets Almedalsvecka, och vi vet sedan tidigare att Mälardalsrådet levererar just det. Vi hoppas såklart att vi också träffar er där!

 

Irén Lejegren (S)
Regionråd, Region Örebro län samt ordförande i En Bättre Matchning

Johan Örjes (C)
Oppositionsråd, Region Uppsala samt vice ordförande i En Bättre Matchning

 

Alla Mälardalsrådets almedalsevenemang äger rum den 4 juli, mitt emot Mellangatan 19 i Visby. För dagens hela program, klicka här!