06 dec 2023

Frukostmöte i riksdagen

06 dec 2023 08:00
Sveriges riksdag, Riksgatan, Stockholm, Sverige
Mälartåg. Foto: Jann Lipka.

Mälardalsrådet välkomnar dig som riksdagsledamot till frukostmöte den 6 december 

Stärk transportinfrastrukturen med en kompetensstrategi för samhällsbyggare

Stockholm-Mälarregionen växer, men brister i transportinfrastrukturen hotar utvecklingen. Nu planeras flera projekt som Fyrspåret Uppsala-Stockholm och Ostlänken. Men vem ska bygga spåren? Bristen på samhällsbyggare finns inom många sektorer och riskerar att försena och fördyra välbehövliga satsningar. För att stärka transportinfrastrukturen behövs en kompetensstrategi för samhällsbyggare.  

Mälardalsrådet välkomnar dig som är riksdagsledamot i trafik-, utbildningsutskottet och/eller från Stockholm-Mälarregionen till frukostmöte.

Tid: Onsdag 6 december kl. 08.00-09.00. Frukost från kl 07.30
Plats: Myntmatsalen, Sveriges riksdag
Anmäl dig senast den 3 december till Johan Hjelm, Mälardalsrådet

Värdar för seminariet är Gunilla Svantorp (S), trafikutskottet och Josefin Malmqvist (M), utbildningsutskottet. Från Mälardalsrådet deltar ordförande Jens Sjöström (S), regionråd region Stockholm, Kristoffer Tamsons (M), Region Stockholm och ordförande i Mälardalsrådets infrastruktursamarbete En Bättre Sits, Therez Almerfors (M), kommunalråd Uppsala kommun och vice ordförande i Mälardalsrådets kompetensförsörjningssamarbete En Bättre Matchning och Jenny Landernäs (M), regionstyrelsens ordförande Region Västmanland och vice ordförande i Mälardalsrådets kompetensförsörjningssamarbete En Bättre Matchning.

Stockholm-Mälarregionens transportsystem är viktigt för hela landet. 8 av 10 tåg startar eller slutar i Stockholm. 150 miljoner ton gods går genom regionen varje år. Genom Mälardalsrådets transportinfrastruktursamarbete finns en tydlig och politiskt förankrad plan för vilka spår, vägar och farleder som behövs för att svara upp mot utvecklingen. Bristen på samhällsbyggare har dock blivit en övergripande flaskhals. Mälardalsrådets kompetensförsörjningssamarbete arbetar med frågan och berättar vad som görs regionalt och vad som behövs från nationell nivå.

Mälardalsrådets politiska företrädare presenterar det storregionala samarbetet för gemensamma infrastrukturprioriteringar och fler samhällsbyggare. 

Mälardalsrådet 
Mälardalsrådet är samverkansorganisationen för kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen. Mälardalsrådet driver medlemmarnas frågor för konkreta resultat inom infrastruktur, kompetensförsörjning och internationella jämförelser. Läs mer på www.malardalsradet.se

Möten och seminarier
Visa kalendern