2007 Benchmarking Dublin & Ireland

Den 22-25 April 2007 genomfördes Stockholm-Mälarregionens andra International Study Mission, Benchmarking Dublin & Ireland. Och under lupp hamnade Irlands ambitioner att gå från keltisk tigerekonomi till målsättningen att bli en ledande kunskapsnation i Europa!

I april 2007 genomfördes Benchmarking Dublin & Ireland med drygt 50 deltagare från handelskamrarna och företag som Skanska, Volvo, BAE Systems och Swedbank, universitet, högskolor och forskningsparker som Kista, STUNS och Stockholm Science City och ledande politiska företrädare från regionens kommuner, landsting och regionförbund. Delegationen leddes av Kristina Axén Olin, finansborgarråd i Stockholm och tillika Mälardalsrådets ordförande. I fokus för programet stod Irlands ekonomiska framgångar de senaste 25 åren och ambitionerna att nu ta steget från att vara en tillverknings och tjänsteekonomi till att bli en ledande kunskapsnation i Europa år 2013. De högt ställda målsättningarna imponerade och inspirerade. Men det kanske mest slående var hur Irländarna, liksom “the Seattleites” alla berättade samma story. Storyn om var regionen kommit från, och vart den är på väg.

Med fokus på Irlands ekonomiska utveckling
Irlands ekonomiska resa de senaste 25 åren imponerar. Från att ha varit Europas problembarn har man tagit sig upp i välståndsligan och ligger nu bland de högsta i Europa. Med en välmående medelklass har konsumtionen skjutit fart, bostadspriserna rakat i höjden och infrastrukturen haft svårt att hänga med i svängarna. Men Irland känner också tydligt av den globala konkurrensen, och har därför kursen för nästa språng utstakad; att bli en ledande kunskapsnation i Europa år 2013.

Ladda ner:

Annual_Competitiveness_Report 2006

Benchmarking_DublinIreland_Programme_and_Participants

Challenges_for_the_Dublin_Region

Irelands_Economic_growth

Irelands_Economic_performance

Reserapport_Irland

Knowledge_Economy

The_Docklands_Project