Nyheter

Mälardalsrådet söker: Driven processledare inom infrastruktur & transporter

Vill du jobba med storregional utveckling och opinionsbildning i Stockholm-Mälarregionen? Mälardalsrådet söker en samhällsengagerad och kommunikativ processledare med fokus på infrastruktur och transporter.

Uppdraget som processledare syftar till att driva och koordinera arbete mot gemensamma mål och prioriteringar i Stockholm-Mälarregionen, samt bedriva opinionsbildning för gemensamma ställningstaganden. Våra fokusområden är infrastruktur och transporter, kompetensförsörjning, maritima frågor samt internationella jämförelser.

Tjänsten har ett särskilt fokus på vårt framgångsrika storregionala arbete med infrastruktur och transporter, men du bistår även i arbetet med våra andra regionala utvecklingsprocesser.

Du ansvarar för att driva arbetet framåt tillsammans med aktörer från politik, näringsliv och akademi. Du omvärldsbevakar, analyserar, leder möten och kommunicerar frågor. Aktiviteterna ska skapa nytta för våra medlemmar och bidra till att öka kunskaper om storregionala utmaningar och behov.

Vi söker dig som
• kan arbeta strategiskt för att driva och utveckla processer, både självständigt och i team
• förstår vikten av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande
• är bra på att kommunicera och använda sociala kommunikationskanaler
• är utåtriktad, prestigelös samt bra på att skapa relationer och vidareutveckla nätverk
• har relevant akademisk utbildning
• har en god analytisk och administrativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift
• har erfarenhet av politik, medlemsstyrda organisationer eller samverkande samhällsaktörer

Du är genuint intresserad av att utveckla Stockholm-Mälarregionen och har lätt för att se samarbetsmöjligheter mellan olika parter. Du har förmågan att ta initiativ och aktivt söka lösningar för olika arbetsuppgifter.

Mälardalsrådet är ingen myndighet utan en medlemsstyrd samverkansorganisation som utgår från kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen. Verksamheten handlar om att samla intressenter och driva våra processer framåt resultatinriktat. Därför är det av största vikt att du är förtroendeingivande, drivande och kommunikativ.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, främst att du är ansvarsfull, resultatinriktad och prestigelös. Erfarenheter och från det politiska systemet är meriterande, samt erfarenheter av att arbeta mål- och resultatinriktat, exempelvis från näringslivet.

Vi är ett litet team på sex personer som arbetar tillsammans mot gemensamma mål i större och mindre processer.

Tjänsten är heltid med tillträde snarast och är placerad i Stockholm. Vi tillämpar provanställning. Vi erbjuder en roll med utvecklande arbetsuppgifter med goda möjligheter till kompetensutveckling och tillgång till ett brett nätverk. Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev och CV snarast, dock senast den 25 september [Ansökningstiden har gått ut. Kontakta kansliet@malardalsradet.se om du har några frågor eller vill göra en spontanansökan].

Har du frågor kring tjänsten, kontakta generalsekreterare Maria Nimvik Stern, 070-548 13 02. Ansökan skickas till maria.nimvikstern@malardalsradet.se. Vi tackar nej till försäljning av alla slags rekryteringstjänster.

Mälardalsrådet är samverkansorganisationen för 60 kommuner och åtta regioner i Stockholm-Mälarregionen. Vi driver medlemmarnas frågor för konkreta resultat inom infrastruktur, innovation, kompetensförsörjning, maritim samverkan samt internationella jämförelser och lärande. Mälardalsrådet samlar Stockholm-Mälarregionens kommuner och regioner till en dynamisk mötesplats för politik, näringsliv och akademi.

Annonsen i .pdf-format.