Nyheter

En Bättre Sits på Transportforum 2019

Hur förbättrar vi pendlingsresorna och godstransporterna i Stockholm-Mälarregionen? Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd Stockholm och ordförande En Bättre Sits, deltog i Mälardalsrådets monter under Transportforum 2019 i Linköping.

Mälardalsrådet deltog på Transportforum i Linköping 9-10 januari för att träffa politik och branschföreträdare. Många samtal fördes om hur Stockholm-Mälarregionen kan arbeta strategiskt med andra regioner och parter för att ge hela Sverige En Bättre Sits.

Transportforum är Sveriges största trafik- och transportmässa. Den arrangeras av VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, i Linköping varje vinter. Temat för året var elektrifiering, klimatutmaningarna och vägar mot Transportplanering 2.0. Vid sidan av det diskuterade många kompetensförsörjningsfrågorna. Bland annat Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon.

Med stora investeringar i transportinfrastrukturen under de kommande åren behöver utbildningssystemet matcha upp med allt från bussförare till ingenjörer och anläggningsarbetare. För att kunna ge regionen En Bättre Sits behövs En Bättre Matchning.