Speakers Corner om innovation i Helsingborg

Detaljerad information

Den 18-19 maj kommer vi att vara på plats vid Lunds Universitet, Campus Helsingborg för att delta i årets upplaga av Högskola och Samhälle i Samverkan (HSS).

I år kommer vi under fredagen den 19 maj, kl 10.15-11.45 att delta på speakers corner med: Kan jag så kan du! - lärdomar från att driva innovation inom offentlig sektor. Detta gör vi tillsammans med Karin Hedberg från den innovativa verksamheten Mistel som drivs av Västerås Stad, årets eHälso kommun 2017 och ett av de innovativa exemplen vi lyfter i vår rapport.

Under vår presentation kommer vi ge en kort introduktion till vår rapport om innovationer inom offentlig sektor som publiceras under Almedalen i år. Rapporten har kartlagt innovationsstödsystemet i Stockholm-Mälarregionen och gjort intervjubaserade studier med fokus på vilket mandat, finansiering eller politiskt beslut som gjorde innovationerna möjliga – och vad vi kan lära av det. I vårt speakers corner presenteras några av casen och exempel ges på hur de kan implementeras  i andra kommuner, landsting eller regioner.

Nyfiken? Mer information om konferensen och dess program hittar du här!

10:15
Lunds universitet, Lund, Sverige