Nyheter

Mälardalsrådet deltog på Transportforum

Den 10-11 januari arrangerades Transportforum i Linköping, Nordens största årliga konferens för transportsektorn. Mälardalsrådet deltog på konferensen för att driva medlemmarnas prioriterade infrastrukturfrågor inför vårens beslut om nationell plan.

Mälardalsrådet driver medlemmarnas infrastrukturfrågor för ett bättre resultat i den nationella transportinfrastrukturplaneringen. För att fler och smartare satsningar ska göras i de sju län som ingår i Mälardalsrådets En Bättre Sits-process. Till nytta för resenärer och godstransporter i hela landet.

Genom processen har Stockholm-Mälarregionens län enats om en gemensam behovsbild och gemensamma prioriteringar för transportinfrastrukturen. Mälardalsrådet deltog som utställare på Transportforum för att sprida de prioriterade behoven och lösningarna för En Bättre Sits för Sverige.

En av besökarna var infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Mälardalsrådet passade på att följa upp sitt remissvar avseende Trafikverkets förslag till nationell plan.

- Transportforum samlar intressenter och beslutsfattare från ett flertal olika branscher och sektorer, sade Maria Nimvik Stern, generalsekreterare Mälardalsrådet. Dagarna i Linköping är en del i vårt ständigt pågående samtal med alltifrån Näringsdepartementet, till näringslivsaktörer och andra regioner runt om i vårt land.

I Mälardalsrådets monter medverkade även Mälab med en riktig En Bättre Sits-stol att provsitta. Med start nästa år kommer tusentals pendlare i Stockholm-Mälarregionen att följa infrastrukturministerns exempel och ta plats i Mälartågs nya vagnar från Stadler.