Många samtal och möten på årets Transportforum

20 juni 2022
Klimatanpassning var temat när transportintresserade från hela landet samlades på Transportforum i ett soligt Linköpings kommun den 16-17 juni. Mälardalsrådet var på plats tillsammans med Mälardalstrafik för att följa seminarier och erbjuda en mötesplats i utställningen för att diskutera aktuella transportfrågor.

– Härligt att kunna mötas på Transportforum igen efter pandemin, säger Maria Nimvik Stern, generalsekreterare Mälardalsrådet. Transportforum är en given plats för oss att delta på, berätta om vårt storregionala arbete, få ny kunskap, många intressanta samtal och trevliga möten.

I år var fokus för Mälardalsrådets utställningsmonter att lyfta fram det fortsatta behovet av systemtänk i arbetet med transportinfrastruktur och kompetensförsörjning inom samhällsbyggarsektorn. Flaskhalsarna finns inom båda områdena och kombinerar Mälardalsrådets fokusområden En Bättre Sits och En Bättre Matchning.

Transportforum arrangeras av VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, och är Nordens största årliga konferens för transportsektorn. Årets upplaga samlade drygt 1000 deltagare.

Stort tack för alla samtal och möten!