Nyheter

Premiär för Mälartåg

Välkomna ombord på Mälartåg! Varje dag arbetspendlar 750 000 människor mellan kommunerna i Stockholm-Mälarregionen. Kommunikationerna måste fungera för invånarna, företagen och besökarna. Mälartåg från Mälardalstrafik är en konkret insats från regionerna i Stockholm-Mälarregionen för ett bättre resande. Den 16 december hölls premiärturen.


- Idag rullar Mälartåg ut i trafik. Ett stort steg framåt för en sammanhållen Stockholm-Mälarregion. För förenklat pendlande, en förstorad bostads- och arbetsmarknadsregion och mycket annat som vi kämpat för så länge, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd Region Stockholm, ordförande Mälardalstrafik samt ordförande Mälardalsrådet.

Mälardalstrafik ansvarar för regional kollektivtrafik i Mälardalen på ett antal sträckor, framförallt med tåg. Bakom Mälardalstrafik står regionerna i Stockholm, Sörmland, Uppsala, Västmanland, Örebro län och Östergötland. Mälardalstrafiks uppdrag utgår ifrån en gemensam regional ambition att förbättra möjligheterna till pendling och annat resande i Mälardalen.

Mälartåg har tagits fram för att passa pendlaren. De dubbeldäckade tågen är anpassade för hög bekvämlighet och komfort oavsett om du använder resan för arbete eller fritid. Mälartåg finns nu i trafik på sträckan Örebro-Arboga-Kungsör-Eskilstuna-Strängnäs-Läggesta-Nykvarn-Södertälje-Flemingsberg-Stockholm. Läs mer på www.malartag.se

Klicka här för att se några av bilderna från premiärdagen.


Klicka här för att se Kristoffer Tamsons (M) i SVT Stockholm 16 december 2019.


Klicka här för att se Monica Johansson (S) i SVT Sörmland 16 december 2019.