Nyheter

Vi söker processledare med fokus på infrastruktur och transporter

Är du en självgående och resultatinriktad person med intresse för samhällsfrågor? Trivs du i en dynamisk miljö med tillgång till många kontaktytor och uppskattar att arbeta i en liten organisation? Då ska du söka tjänsten som processledare hos oss på Mälardalsrådet!

Sök tjänsten här.

Om oss
Mälardalsrådet är den medlemsstyrda samverkansorganisationen för kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen. Våra fokusområden är infrastruktur och transporter, kompetensförsörjning och internationella jämförelser. Verksamheten handlar om att samla intressenter, driva och koordinera arbete mot storregionala mål i Stockholm-Mälarregionen och bedriva opinionsbildning kring gemensamma ställnings­taganden.

Nu söker vi en processledare som vill driva och utveckla vårt framgångsrika storregionala samarbete inom infrastruktur och transporter. Vi erbjuder en roll med spännande frågor och tillgång till ett brett nätverk.

Arbetsuppgifter
I rollen som processledare har du tillsammans med kollegorna en nyckelroll i att bidra till utvecklingen av framtidens infrastruktur och transporter i Stockholm-Mälarregionen. Del i uppdraget innefattar att koordinera och utveckla arbetet med det nyetablerade storregionala godstransportrådet.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i rollen:
¤ Samverka och vidareutveckla nätverk med uppdragsgivare, aktörer och intressenter: politiker, tjänstepersoner, företrädare för myndigheter, näringsliv och akademi
¤ Koordinera och planera större och mindre möten och seminarier
¤ Kommunicera och informera genom att skapa och publicera innehåll till presentationer, sociala medier, hemsida och nyhetsbrev
¤ Analysera, omvärldsbevaka och bearbeta material för att kunna presentera underlag och hålla dig uppdaterad
¤ Administrativa uppgifter exempelvis kallelser, mötesanteckningar, lokalbokningar i vid möten

Du rapporterar till generalsekreteraren och samverkar nära med övriga kollegor.

Kvalifikationer för tjänsten
Vi söker dig som uppfyller följande kvalifikationer:
¤ Relevant akademisk utbildning
¤ Mycket goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift
¤ Erfarenhet av arbete med området infrastruktur och transporter
¤ Erfarenhet av politik, medlemsstyrda organisationer eller samverkande samhällsaktörer
¤ Erfarenhet av kommunikativt arbete: hemsida, digitala kanaler m m
¤ Van användare av Office 365 och Wordpress eller annat publiceringsverktyg

Erfarenheter från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande, liksom erfaren­heter av att arbeta mål- och resultatinriktat, exempelvis från näringslivet.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som processledare behöver du vara självgående och ansvarsfull. Du är mål- och resultatorienterad och gillar att driva processer framåt och få uppgifter slutförda på ett noggrant och strukturerat sätt. Du har lätt för att samarbeta med andra och trivs med att vara del av ett team där man tillsammans bidrar och löser gemensamma arbetsuppgifter.

Du är kommunikativ, social och har lätt för att skapa och upprätthålla relationer. Du är engagerad, serviceinriktad, vågar ta initiativ och gillar att hitta lösningar.

Övrigt
Vi sitter i trevliga lokaler vid Centralstationen i Stockholm.

Tjänsten är heltid med tillträde snarast. Vi tillämpar provanställning.

I denna rekrytering tackar vi nej till kontakt för försäljning av alla slags rekryteringstjänster.