Nyheter

Våga driva projekt med näringslivet

Maria Winkvist, produktchef på Kontigo Care vill bygga en bättre morgondag med hjälp av innovationer och gränsöverskridande samarbeten. Den 13 oktober träffar vi henne på vår konferens om innovationer i offentlig sektor.

Hej Maria Winkvist, produktchef Kontigo Care! Varför ska man inom offentlig sektor intressera sig för att arbeta mer innovativt?

Om man gör som man alltid har gjort, kommer man att få de resultat man alltid har fått. Så om man ska ha möjlighet att få bättre lösningar som är anpassade efter verksamheternas behov behöver de som kan verksamheten vara en aktiv del av innovationsarbetet.

Vad tycker du att offentlig sektor behöver bli bättre på när det kommer till innovationsarbetet? 

Att avsätta tid i verksamheterna för innovation tror jag är en förutsättning, samt att man ser det som en naturlig del av vardagen, en investering i en väl fungerande framtid. Att avsätta tid är viktigt men även att man premieras för att man är modig och testar och inte bestraffas även om det inte alltid blir succé. Man lär sig ofta lika mycket eller mer av misstagen vilket gör att man nästa gång blir mer framgångsrik. Sedan är jag övertygad om att man måste våga driva projekt tillsammans med näringslivet för att få de bästa lösningarna.

Varför kommer du och varför tycker du att man ska komma till Mälardalsrådets konferens om innovation i offentlig sektor den 13 oktober?

Jag vill vara med och bygga en bättre morgondag och det tror jag vi gör med innovationer och gränsöverskridande samarbeten. Tycker du som jag att innovationsarbete och samarbete är spännande så ses vi på Mälardalsrådets konferens.

Se program över dagen här.