Hallå där, Anton Fendert (MP)! – Ny i styrelsen

03 oktober 2023
Under vårens Rådsmöte valdes en ny styrelse för Mälardalsrådet. I en artikelserie möter vi mandatperiodens styrelserepresentanter. Denna gång Anton Fendert (MP), trafikregionråd Stockholm och ny ledamot i Mälardalsrådets styrelse.
Anton Fendert (MP). Pressbild Region Stockholm.

Vad ser du fram emot som ny ledamot i Mälardalsrådets styrelse?
– Jag ser fram emot att få vara med och bejaka och utveckla det som är Mälardalsrådet – idén om att tillsammans blir vi starkare. Här finns många saker att värna i en historiskt svår tid för alla de kommuner och regioner som vi representerar.

Vilka av Mälardalsrådets frågor har du ett särskilt intresse för?
– Infrastrukturfrågorna är något som jag sedan länge haft ett stort intresse för och som i min roll som trafikregionråd i Stockholm blir särskilt viktiga. Ska vi kunna nå våra högt ställda regionala och nationella klimatmål och ska vi kunna förenkla vardagen för fler i vår storregion så är Mälardalsrådet en helt avgörande nyckel för att nå framgång i detta. Vi behöver spetsa till vårt arbete ytterligare och fortsätta att med full kraft verka för att få till de investeringar som vi är i så stort behov av.

Varför är det viktigt att delta i det storregionala samarbetet?
Av den enkla anledningen att vi delar så många utmaningar med varandra och att vi är så tätt sammankopplade i vår arbetsmarknad till exempel. Det som är bra för en av våra medlemmar är nästan alltid bra för övriga medlemmar också. I en tid av stora utmaningar behövs mer samarbete och det är Mälardalsrådet ett väldigt bra exempel på.