Hallå där, Eleonore Lundkvist (M)! – Ny i styrelsen

09 oktober 2023
Under vårens Rådsmöte valdes en ny styrelse för Mälardalsrådet. I en artikelserie presenteras mandatperiodens styrelserepresentanter. Denna gång träffar vi Eleonore Lundkvist (M), kommunalråd Västerås stad och ny i Mälardalsrådets styrelse.
Eleonore Lundkvist (M). Pressbild. Foto: Per Groth.

Vad ser du fram emot som ny i Mälardalsrådets styrelse?
Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med kompetenta kommun- och regionpolitiker för att vi gemensamt ska bli starkare och bättre. En viktig del är att vi synliggör och kommunicerar att vårt samarbete ger konkreta resultat.

Vilka av Mälardalsrådets frågor har du ett särskilt intresse för?
Eftersom jag är skolpolitiker till vardags i Västerås är det välkommet att Mälardalsrådet har fokus på kompetensförsörjning, exempelvis hur vi gemensamt ska hantera bristen på lärare. Forskning och innovation ligger mig också varmt om hjärtat.

Jag har även ett särskilt intresse för sjöfartsfrågor – mycket tack vare Carola Alzén som tidigare var VD för Mälarhamnar. Hennes brinnande engagemang har inspirerat mig och fått mig att förstå vilka möjligheter som finns att ställa om godstransporter till sjöfart.

Varför är det viktigt att delta i det storregionala samarbetet?
Av det enkla skälet att om inte vi sätter agendan kommer någon annan att göra det åt oss. Till exempel staten eller andra storregionala aktörer.

Mälardalsregionen är Sveriges tillväxtmotor och om vi ska fortsätta vara det är det viktigt att samarbeta för att attrahera fler företag som skapar jobb och skatteintäkter och därmed också finansierar välfärden.