Hallå där, Robert Johansson (S)! – Ny i styrelsen

19 oktober 2023
Under vårens Rådsmöte valdes en ny styrelse för Mälardalsrådet. I en artikelserie presenteras mandatperiodens styrelserepresentanter. Denna gång träffar vi Robert Johansson (S), personalregionråd Stockholm och ny i Mälardalsrådets styrelse.
Robert Johansson (S), Region Stockholm. Pressbild.

Vad ser du fram emot som ny i Mälardalsrådets styrelse?
Jag har tidigare deltagit i ”En Bättre Sits” arbetsgrupp kring gods och har varit ombud på Mälartinget i några år. Det känns fint att nu få ta ett kliv in i styrelsen och få dra mitt strå till stacken kring det viktiga storregionala arbete som Mälardalsrådet gör.

Vilka av Mälardalsrådets frågor har du ett särskilt intresse för?
Trafikinfrastruktur är ju så klart kul. Jag ska inte sticka under stol med att jag gillar att titta på kartor över Mälardalen och fundera på nya vägar och järnvägar. Men jag hoppas också med min bakgrund som spårvagnsmekaniker och numera personalpolitiker inom hälso- och sjukvården kunna få bidra med kunskap och utveckling av arbetet kring kompetensförsörjningen i storregionen.

Varför är det viktigt att delta i det storregionala samarbetet?
Därför att ensam inte är stark. När politiker och tjänstepersoner över region-, kommun- och partigränser kommer överens så blir vi en starkare part i vårt påverkansarbete mot i synnerhet staten men också mot näringsliv och civilsamhälle.