Nyheter

Är du vår kommunikativa koordinator?

Är du en strukturerad och självgående person med intresse för samhällsfrågor som vill arbeta med medlemskontakter, kommunikation och samordnande uppgifter? Mälardalsrådet söker en driven och kommunikativ koordinator (vikariat).

Mälardalsrådet är den medlemsstyrda samverkansorganisationen för kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen. Våra fokusområden är infrastruktur och transporter, kompetensförsörjning och internationella jämförelser. Verksamheten handlar om att samla intressenter, driva och koordinera arbete mot storregionala mål i Stockholm-Mälarregionen och bedriva opinionsbildning kring gemensamma ställningstaganden.

Nu söker vi en koordinator till vårt kansli i centrala Stockholm.

Arbetsuppgifter
Rollen som koordinator innefattar rutinmässiga arbetsuppgifter men ger också utrymme för egna initiativ och idéer, främst kring medlemskontakter, administration och kommunikation. Du arbetar i huvudsak med följande:

• Medlemskontakter, med såväl politiker som tjänstepersoner
• Administration, t ex löpande uppdatering av medlemsregister
• Kommunikation, t ex skriva och publicera på hemsida, nyhetsbrev, sociala medier
• Stöd till övriga kollegor, t ex sammanställning av underlag, mötesanteckningar, planering och genomförande av seminarier och konferenser
• Samordning och kontakt med leverantörer, t ex hantering av beställningar
• Protokollskrivning
Vi är ett litet team som jobbar nära varandra med större och mindre projekt samt löpande frågor. Du rapporterar till generalsekreteraren och arbetar i nära samverkan med övriga kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som uppfyller följande kvalifikationer:

• Relevant eftergymnasial utbildning, alternativt motsvarande kunskaper från arbetslivserfarenhet.
• Mycket goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift.
• Erfarenhet av att arbeta med administration, medlemskontakter, skriftliga underlag, protokollskrivning
• Erfarenheter av kommunikativt arbete: hemsida, digitala kanaler m m
• Goda kunskaper i Office 365 och Wordpress eller annat publiceringsverktyg
Erfarenheter från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande, liksom arbete med försäljning, medlemsservice eller kundtjänst.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som koordinator behöver du vara en självgående person som gillar att ta ansvar, strukturera och driva ditt arbete framåt och få saker slutförda på ett noggrant sätt. Du har lätt för att samarbeta med andra och trivs med att vara del av ett team där man tillsammans bidrar och löser gemensamma arbetsuppgifter.

Du är kommunikativ, social och har lätt för att skapa kontakt och dialog med andra, både inom och utom organisationen. Du är engagerad, serviceinriktad, vågar ta initiativ och gillar att hitta lösningar.

Tjänsten är heltid (vikariat under föräldraledighet) under ett år med tillträde snarast. Vi sitter i trevliga lokaler vid Centralstationen i Stockholm.

Vi erbjuder en roll med spännande frågor och tillgång till ett brett nätverk.

Välkommen med din ansökan snarast, men senast den 20 maj
Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev och CV snarast. Ansökningar behandlas löpande. Har du frågor kring tjänsten, kontakta generalsekreterare Maria Nimvik Stern, 070-548 13 02. Ansökan skickas till maria.nimvikstern@malardalsradet.se Mer information om Mälardalsrådet finns på www.malardalsradet.se

Vi tackar nej till försäljning av alla slags rekryteringstjänster.

Mälardalsrådet är samverkansorganisationen för 60 kommuner och nio regioner i Stockholm-Mälarregionen. Vi driver medlemmarnas frågor för konkreta resultat inom infrastruktur, kompetensförsörjning, innovation, maritim samverkan samt internationella jämförelser och lärande. Mälardalsrådet samlar Stockholm-Mälarregionens kommuner och regioner till en dynamisk mötesplats för politik, näringsliv och akademi.