Ny medarbetare: Josefine Säker

17 maj 2022
Josefine Säker har rekryterats till Mälardalsrådet och började den 2 maj. Josefine kommer närmast från en tjänst som utredare och utvecklare i Sollentuna kommun och arbetar nu som projektledare på Mälardalsrådet. Välkommen!
Josefine Säker

Hej, Josefine! Berätta lite om dig och din bakgrund.

– Jag är en glad och positiv statsvetare med stort intresse för samhällsutveckling och politiska processer. Jag är ursprungligen från Göteborg men har bott i Stockholmsområdet de senaste nio åren. Däremellan har jag också hunnit bo i Linköping, Nottingham och Sarajevo. Jag erhöll min Politices kandidatexamen i Linköping och läste sedan min master i statsvetenskap på Stockholms Universitet. Nu senast kommer jag från kultur- och fritidskontoret i Sollentuna men har innan dess varit på Svenska Ambassaden i Sarajevo, Kvinna till kvinna och Amnesty.

Vad ser du fram emot mest i din roll på Mälardalsrådet?

– Jag ser fram emot att utveckla mina kunskaper inom regional utveckling och infrastrukturfrågor. Jag ser dessutom mycket fram emot är att träffa och lära av det stora nätverk av engagerade politiker och tjänstepersoner som är en del av Mälardalsrådet. Som den statsvetarnörd jag är så tycker jag även att det ska bli väldigt spännande att få vara en del av Mälardalsrådets unika politiska arbete.