Nyheter

Nya medarbetare på Mälardalsrådet

Matilda Hjalte och Sebastian Björk har rekryterats till Mälardalsrådet och började den 10 augusti. Sebastian kommer senast från en tjänst på arbetsmarknadsavdelningen på Malmö stad och kommer att arbeta med Mälardalsrådets En Bättre Sits-process. Matilda Hjalte kommer att arbeta som kommunikativ koordinator och har tidigare arbetat på solcellsföretaget Alight. Välkomna!

1. Hallå där, Matilda! Berätta lite om dig och din bakgrund.
Jag växte upp utanför Sävsjö, Småland men har sedan pluggat i Linköping och Lund.  Jag flyttade till Stockholm och tog min masterexamen i Global Politisk Ekonomi 2018. Under min studietid har jag arbetat på Svenskt Näringsliv och praktiserat vid Sveriges ambassad i Haag samt tankesmedjan Fores. Efter min examen började jag jobba på solcellsbolaget Alight och byggde upp marknads- och kommunikationsavdelningen där. Det har funnits en växande känsla att vilja komma närmare politiken och min hjärtefråga regional utveckling. Därför känns det otroligt bra att ha fått en tjänst på Mälardalsrådet!

2. Vad ser du fram emot mest i din roll på Mälardalsrådet?
Jag vill fördjupa mina kunskaper inom regional utveckling och studera politiska processer på djupet. En annan del jag också ser fram emot är att träffa och lära av alla engagerade politiker och tjänstemän som Mälardalsrådet har kontakt med. Sen vill jag såklart utifrån min bakgrund och erfarenheter utveckla Mälardalsrådet till att bli än mer relevant för våra medlemmar.

1. Hallå där, Sebastian! Berätta lite om dig och din bakgrund.
Jag är en 26-årig kille från Linköping, som för fem år sedan flyttade ner till Malmö för att studera statsvetenskap på Lunds universitet. Efter min examen flyttade jag till Bryssel för att arbeta på Region Östergötlands EU-kontor, vilket var mycket lärorikt. Efter mitt Bryssel-år flyttade jag tillbaka till Malmö och arbetade då på arbetsmarknadsavdelningen på Malmö stad. Jag gick länge i tankarna om att flytta upp till Stockholm och när jag fick erbjudandet från Mälardalsrådet fanns det inget att tveka på. Jag känner mig mycket förväntansfull och ser fram emot att få arbeta på Mälardalsrådet.

2. Vad ser du fram emot mest i din roll på Mälardalsrådet?
Jag ser fram emot allting med min nya tjänst, men framförallt den sociala delen. Att ha kontakt och få träffa många nya intressanta människor, att få arbeta med processer och opinionsbildning bland politiker och tjänstepersoner. Jag ser fram emot att få vara med och bidra till regional utveckling genom Mälardalsrådets En Bättre Sits-samarbete.