Nyheter

Så vill dagens unga utforma sina liv

Sofia Rasmussen har lång erfarenhet av att undersöka marknaden och människors arbetslivsvärderingar. På Mälartinget 2020 kommer hon bland annat att berätta om hur nästa generation kommer att ställa sig till framtidens resor.


- Dagens unga är en stor och spretig grupp som snart kommer att styra landet, skapa framtidens jobb och bli föremål för utmaningar som vi idag inte kan överblicka, säger Sofia Rasmussen. Vad förenar dem? Och hur möter vi dem bäst i vår verksamhet idag?

På Mälartinget tar omvärldsanalytikern Sofia Rasmussen med deltagarna på en resa om hur den unga generationen tänker. Hur ser unga på framtiden, vilka samhällsfrågor engagerar dem mest och vad kan vi vänta oss av dem i framtiden?

- Gig-ekonomi, AI, gränslöshet och hållbarhet. De är några av trenderna som omformar samhället och arbetslivet, menar Sofia Rasmussen. Den unga generationen är snabbrörlig, uppkopplad och van vid att sålla bland information. De ställer nya krav på skräddarsydda lösningar men vill samtidigt ha gemenskap, meningsfullhet, balans och psykiskt välmående.

Sofia Rasmussen är omvärldsanalytiker, författare och föreläsare. Utifrån svenska och globala analyser presenterar hon insikter om dagens ungas värderingar och livsstilar och hur man kan utforma framtidens tjänster så de blir attraktiva för morgondagens medborgare.

Sofia bygger sin presentation på resultat från undersökningarna Ungdomsfokus (2015-2019) där över 11 000 personer har svarat på frågor om värderingar kopplat till arbetsliv.

Anmäl dig till Mälartinget 2020 i Eskilstuna 7-8 maj.