Nyheter

Stor längtan till Mälartinget

Just den här veckan hade många av oss normalt sett träffats på Mälardalsrådets årliga höjdpunkt, Mälartinget, som skulle ha hållits torsdag och fredag med Eskilstuna kommun och Region Sörmland som värdar.

Mälartinget är nu framflyttat till den 20-21 augusti, och jag hoppas att vi får möjligheten att genomföra arrangemanget som planerat med det spännande temat ”Framtidens resor”. Längtan att ses är stor och vi har över 100 anmälda som liksom vi hoppas att det ska gå att mötas fysiskt snart igen.

Mälardalsrådets verksamhet har som hos många andra övergått till digitala former. Det pågår många intensiva digitala möten och samtal kring våra fokusområden infrastruktur och transporter, kompetensförsörjning och internationell konkurrenskraft. Fortsatt förankringsarbete med Systemanalys 2020 - den politiskt genomarbetade och förankrade utvecklingsstrategin för Stockholm-Mälarregionens transportsystem, slutförande av pilotstudien av IT/data-utbildade där vi arbetar tillsammans med sju av våra regioner och sex högre lärosäten, planering av en ny Innovationsbarometer och slutsatser från studieresan till Manchester för en triple helix-delegation är några exempel.

Läs mer i nyhetsbrevet om våra aktuella frågor. Hoppas vi ses i Eskilstuna i augusti!

Maria Nimvik Stern, generalsekreterare