Studiebesök i Södertälje under Mälartinget

10 mars 2023
Under Mälartingets andra dag, 5 maj, bjuder värdarna Södertälje kommun och Region Stockholm in till studiebesök på Scania och Fordonsdalen, Södertälje Science Park samt Astra och Life Science-regionen.

Scania och Fordonsdalen
Scania bjuder på en inblick i framtidens mobilitet med fokus på omställningen till fossilfria transporter, innovation och fordonsindustrins betydelse för Mälardalen. Du får veta mer om hur EU-projektet Fordonsdalen stärker fordonsindustrin i Mälardalen på väg mot ett mer hållbart transportsystem. Läs mer och anmäl dig här.

Södertälje Science Park
Här finns akademi, näringsliv och offentlig sektor som samverkar för stärka svensk hållbar produktion, Södertälje som kunskapsstad och arbetar aktivt för en för en hållbar omställning. Södertälje är viktig för såväl Mälardalen som Sverige och står för 10% av Sveriges varuexport. Under besöket får du veta mer om hur vi samverkar i praktiken för att skapa nätverk, stötta företag, och att ta Sverige in i nästa steg i den hållbara omställningen. Läs mer och anmäl dig här.

AstraZeneca och Life Science-regionen
Stockholmsregionen är en världens främsta Life Science-regioner. Du får du veta mer om hur det blev så och framtida planer. I Södertälje har AstraZeneca en av världens största tillverkningsanläggningar för läkemedel som inkluderar bl a Sweden Operations, med cirka 3 800 medarbetare och ett nyöppnat tillverkningscenter för biologiska läkemedel, Sweden Biologics Center, med närmare 300 medarbetare. Tillverkningen i Södertälje stod för 6,3% av Sveriges varuexport 2021 (103 miljarder kronor). Läs mer och anmäl dig här.